Pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 oranje pompoen (je kunt ook flespompoen gebruiken)
  • 2 winterpenen
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 perssinaasappel
  • 2 cm verse gember
  • 1 ltr groente bouillon
  • Of gebruik 2 groente bouillonblokjes en 1 ltr water
  • (kies dan wel voor biologische bouillonblokjes)
  • Olijfolie
  • (cayenne)peper
  • Verse kruiden
  • Ik gebruikte deze keer tijm, bladselderij
  • Bieslook is ook lekker bij deze soep.
  • Scheutje amandel of kokosmelk.
  • Plakjes serannoham

Bereiding:

  1. Snij de pompoen in vier parten,
  2. Verwijder de pitten en de schil en snij in stukken.
  3. Schil en snij de wortel in stukken.
  4. Snipper de sjalotjes, knoflook en gember.
  5. Pers het sap van de sinaasappel.
  6. Fruit in een kookpan met wat olijfolie de sjalot, gember en knoflook even aan.
  7. Voeg wortel en pompoen toe en bak dit even voor 5 minuten op middelhoog vuur.
  8. Voeg de bouillon toe en het sap van de sinaasappel.
  9. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 min koken.
  10. Pureer het geheel met een staafmixer.
  11. Schenk de soep in kommen
  12. Top deze af met een scheutje amandel- of kokosmelk, reepjes serannoham, de verse kruiden en wat (cayenne)peper naar smaak.

OERLEKKER ETEN!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *