Categorieën
Drankjes

HEETWATERKUUR

Dit drankje kan wonderen verrichten!! 

Jaaa, je leest het echt goed… de heetwaterkuur is een bekende methode uit de Ayurvedische geneeskunde. Het heeft een lever ondersteunend effect. De ontgiftingskracht wordt vergroot, spijsvertering verbeterd en het energiepeil neemt toe.

Zelf ben ik er van overtuigd dat het mijn acne tot rust brengt.

Maar het helpt bij nog veel meer klachten zoals;

 • Overmatig zweten
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • ‘s morgens moeilijk op gang komen (daar heb ik nooit last van  😉 )
 • Misselijkheid
 • Lichte hooikoorts
 • ‘s nachts rond 2-3 uur wakker worden
 • Darmklachten
 • Onzuivere huid
 • Sterk ruikende adem
 • Stemmingswisselingen
 • Prikkelbaarheid
 • Nervositeit enzovoorts.

Kook ‘s morgens 1 liter water in een pannetje op een laag vuur gedurende 20 minuten (leg een deksel op de pan zodat niet al je water verdampt). Door het water 20 minuten te koken komt het element YANG (vuur) in het water (volgens de 5 elementen leer). Dit bevorderd het spijsverteringsvuur.

Schil een stuk verse biologische gember en snijd in plakjes, doe deze in een thermoskan (zelf gebruik ik twee thermoskannen van een halve liter) voeg een theelepel biologische kurkuma (geelwortel) toe en schenk het gekookte water in de thermoskan. Ik kies voor biologische producten omdat ontgiften en nou eenmaal makkelijker gaat met producten die niet met gif bespoten zijn

Drink gedurende de dag steeds een aantal slokjes van het hete water zo heet mogelijk. Zorg er wel voor dat je het voor 15 uur helemaal op hebt.

Je lever is actief van 3-15 uur als je buiten die tijden deze kuur zou drinken heeft het juist een belastende werking!

Als je deze kuur voor het eerst doet, kan je ontgiftingsreacties merken; bijvoorbeeld een droge mond, een raar gevoel op je tong, zelf had ik een korte verergering van mijn acne. Dit betekent dat je lichaam zich aan het ontdoen is van de afvalstoffen.

Deze kuur doe je naast je normale eten en drinken, zorg ervoor dat je voldoende drinkt (denk aan water, kruidenthee, groentesap).

Herhaal dit 5 dagen, neem dan 2 dagen rust, dan weer 5 dagen gevolgd door 2 dagen rust en dan nogmaals 5 dagen. Hierna is de kuur klaar. Je kan de kuur vaker herhalen maar na deze 3 weken moet je minimaal een week pauzeren. Met andere woorden: drink de kuur gedurende drie weken van maandag tot en met vrijdag.

De heetwaterkuur is heel geschikt om bij elk nieuw seizoen te volgen, vooral aan het begin van het voorjaar en de herfst. Zelf drink ik hem veel vaker om ervoor te zorgen dat mijn acne onder controle blijft.

Herken je één van bovenstaande klachten? Probeer dan zeker de heetwaterkuur ook eens. Laat me hieronder in de reacties weten wat je ervan vindt.

OERLEKKER ETEN!!

 

2 reacties op “HEETWATERKUUR”

Hallo,
Wat is er mis met het de hele dag drinken en ook langer dan 5 dagen als het niet om ontgiften gaat? Ik merk dat mijn maag beter reageert op warm water dan water op kamertemperatuur. Ik drink het ipv thee want ik vind het zo ook wel lekker.

Ik hoor het graag

Hoi Ingrid,
Als je het drinken van alleen warm/ heet water bedoeld daar is niks mis mee. Ik drink het zelf ook vaak in plaats van thee.
De hierboven beschreven heetwaterkuur, bevat ook kurkuma en gember.
Het heeft een lever ondersteunend effect, helpt de ontgiftingskracht te vergroten en de spijsvertering/ stofwisseling te verbeteren.
Echter wanneer je dit drinkt op een tijd waarop de lever in zijn ruststand is, zal het een belanstende werking hebben.
Ik hoop je vraag hiermee beantwoord te hebben, mocht je nog meer vragen hebben hoor ik ze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *