BLOEMKOOL- PASTINAAK SOEP

Ingrediënten:

  • 1 Bloemkool
  • 2 kleine pastinaken
  • 1 ui
  • 5-8 teentjes knoflook
  • 300 gr spekreepjes
  • 2 tl mosterd
  • 1 flinke mespunt roomboter
  • 1 bosje peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 ltr groentebouillon of 2 (biologische) bouillon blokjes met 1 ltr water

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil en snij de pastinaak in reepjes
  • Snij de bloemkool in roosjes
  • Verdeel de bloemkool en pastinaak over een ingevette ovenschaal
  • Voeg de knoflookteentjes in de schil toe
  • Besprenkel met olijfolie en zout naar smaak
  • Rooster de groenten 30 min in de voorverwarmde oven, hutsel de groenten na 15 min even om
  • Snipper ondertussen de ui
  • Bak de spekreepjes in een koekenpan en zet apart
  • Verwarm olijfolie in een kookpan en fruit hierin de ui
  • Voeg de geroosterde bloemkool en pastinaak toe (hou een paar stukjes bloemkool apart voor de garnering)
  • Verwijder de schilletjes van de knoflookteentjes en voeg de knoflook toe
  • Voeg daarna de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
  • Wanneer de groenten goed gaar zijn kan je het geheel pureren met een staafmixer
  • Voeg een flinke punt roomboter en de mosterd toe en roer dit door de soep
  • Schep de soep in een kom en garneer met spekreepjes, peterselie, peper en de achtergehouden bloemkoolschijfjes

OERLEKKER ETEN!!

6 Replies to “BLOEMKOOL- PASTINAAK SOEP”

  1. Ik en mijn lieftallige familie zijn nu de soep aan het maken. En terwijl de geuren door de keuken galopperen loopt het water al tussen de lippen. Super bedankt Anouk, voor je steun en en heerlijke recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *