OERLEKKERE CRACKERS

Ingrediënten: voor ongeveer 6 crackers:

  • 40 gram sesamzaad
  • 10 gram pijnboompitjes
  • 150 gram cachewnoten
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • zout en peper of andere kruiden naar smaak

Je kunt ook kiezen voor andere noten/ zaden/ pitten. Voor 6 crackers heb je in totaal ongeveer 200 gram nodig.

Bereiding:

  • Laat de oven voorverwarmen tot 180 graden.
  • Vermaal de noten/ zaden/ pitten met een keukenmachine, blender of staafmixer grof.
  • Voeg ei, gesmolten kokosolie en zout, peper of andere kruiden toe en meng door elkaar.
  • Leg de mix op een stuk bakpapier en leg daarover nog een stuk bakpapier (zelf knip ik één vel bakpapier door midden).
  • Rol egaal uit tot een rechthoek met een dikte van 3-4 mm (als je geen deegroller hebt kun je hiervoor een ronde fles of stok gebruiken).
  • Verwijder het bovenste bakpapier.
  • Snij voorzichtig in ongeveer 6 gelijke delen.
  • Leg de crackers met het onderste bakpapier op een bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven.
  • Bak het ongeveer 15-20 minuten.
  • De crackers zijn gaar als ze lichtbruin van kleur zijn, de tijdsduur kan verschillen per oven.
  • Laat de crackers goed afkoelen.
  • Besmeer met zelfgemaakte humus, guacamole of net wat je lekker vindt.
  • Je kan de crackers bewaren in een luchtdichte bak.

OERLEKKER ETEN!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *