PASTINAAK CHAMPIGNONSOEP

Ingrediënten: voor 4-6 porties

  • 3 pastinaken
  • 1 gele biet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 1 peer
  • Gember (ongeveer 2 cm)
  • Olijfolie
  • 1 ltr groente bouillon (of gebruik 2 biologische (gistvrije) bouillonblokjes met 1 ltr water
  • 1 bosje peterselie

Bereidingswijze:

  • Was de groenten, schil en snij in stukjes
  • Snipper de ui, gember en knoflook
  • Was, schil en snij de peer in stukjes
  • Verhit een soeppan en voeg olijfolie toe, fruit hierin de ui, prei, knoflook en gember gedurende 3 minuten
  • Voeg de stukken pasitnaak, gele biet en peer toe en bak dit onder af en toe omscheppen ongeveer 5 minuten mee
  • Voeg de bouillon (of het water met bouillonblokjes) toe en breng aan de kook.
  • Kook de soep afgedekt in 15-20 minuten gaar
  • Snij ondertussen de champignons in schijfjes en hak de peterselie fijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer
  • Voeg de champignons toe aan de soep en laat nog 5 minuutjes doorkoken
  • Breng evt op smaak met wat peper
  • Garneer met de peterselie

OERLEKKER ETEN!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *