AVOCADO SUSHI BOOT

Ja hoor, dit is een echte winnaar!!

Je hebt dat wel eens hé; je zit met restjes en je weet niet wat je ermee zal doen.. en dat worden dan vaak de beste gerechten.

Deze Avocado Sushi Bootjes zijn om je vingers bij af te likken!!

Ingrediënten voor 6 bootjes:

  • 3 kleine rijpe avocado’s
  • 3 plakjes gerookte zalm
  • 4 cm komkommer in kleine blokjes gesneden
  • Rucola
  • Wakame (zeewiersalade)
  • Sesamzaadjes
  • Wasabi naar smaak
  • Bieslook

Bereiding:

  1. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten
  2. Schep met een lepeltje een groter gat op de plekken waar de pitten hebben gezeten
  3. De avocado wat je eruit schept bewaar je in een schaal
  4. Verwijder de schil van de avocado’s (dit doe je gemakkelijk met een eetlepel)
  5. Snij de komkommer in kleine blokjes, de gerookte zalm in snippers, snij de rucola wat fijner en voeg toe aan de schaal met uitgeschepte avocado
  6. Voeg verder de wakame, sesamzaadjes en wasabi (naar smaak) toe aan de schaal en roer tot alles goed gemengd is
  7. Schep de salade in porties over de avocado bootjes
  8. Top af met sesamzaadjes, bieslook en eventueel wat sesamolie of sojasaus

OERLEKKER ETEN!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *