Oerlekkere Hummus

Oké, als er iets veelzijdig is dan is het wel deze Hummus. Je kan er alle kanten mee op. Het is heerlijk op een cracker met bijvoorbeeld plakjes tomaat of komkommer. Maar hij is ook top om als dipper te gebruiken. Ik zet hem altijd op tafel als we een feestje hebben en dan wordt er lekker op los gedipt.

Ingrediënten

  • 1 pot kikkererwten van 350 gram (ik heb de voorkeur voor pot omdat de binnenkant van een blik bewerkt is met een soort plastic laagje zodat het niet gaat roesten)
  • 1 grote citroen
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram tahin (dat is sesampasta, gewoon te koop in de supermarkt)
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 5 el water
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/4 tl Cayenne peper (of meer als je van pittig houdt)
  • peper en zout

Bereiden

  1. Giet de kikkererwten af en spoel ze in een vergiet of zeef goed af.
  2. Maak de knoflooktenen schoon
  3. Stop de kikkererwten, het sap van de citroen, de knoflooktenen, de tahin, olijfolie, water, komijn, Cayenne peper, zout en peper samen in de keukenmachine, hakmolen en pureer tot een glad geheel (dat kan ook met een staafmixer)
  4. Proef en voeg evt naar smaak nog Cayenne, komijn, citroensap of iets anders naar wens toe tot het helemaal je smaak is.

OERLEKKER ETEN!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *