Tomatensoep met (restjes)groenten

Ik denk dat iedereen eigenlijk wel een basisrecept heeft om tomatensoep te maken. Ik ga voor het gemak nu uit van een basisrecept zoals je ook de ingrediënten in de standaard verspakketten vind.

Ingrediënten

  • 750 g tomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • verse tijm
  • 1 knoflookteen
  • 2 rundvleesbouillontabletten (kies voor gistvrije tabletten)
  • 1 potje/ blikje tomatenpuree
  • 1 ltr water
  • Biologische rundergehaktballetjes
  • 1 prei, 1 bosui of eventuele andere restjes groenten die je nog hebt
  • basilicum

Bereiden

  1. Pel en snipper de uit en knoflook
  2. Snij de wortel in kleine blokjes
  3. Verhit de (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook
  4. Maak de groente schoon
  5. Snij de tomaten in vieren en verwijder het harde gedeelte
  6. Ris de blaadjes van de takjes tijm
  7. Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur
  8. Voeg de tomaten, het water en de runderbouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 10-15 minuten zakjes koken
  9. Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak met peper.
  10. Voeg de soepballetjes, preiringen en bosui toe en laat nog 10 zachtjes koken
  11. Breng op smaak met peper en verse basilicum

OERLEKKER ETEN!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *