Ingrediënten:
- 1 Bloemkool
- 2 kleine pastinaken
- 1 ui
- 5-8 teentjes knoflook
- 300 gr spekreepjes
- 2 tl mosterd
- 1 flinke mespunt roomboter
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- peper en zout
- 1 ltr groentebouillon of 2 (biologische) bouillon blokjes met 1 ltr water
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil en snij de pastinaak in reepjes
- Snij de bloemkool in roosjes
- Verdeel de bloemkool en pastinaak over een ingevette ovenschaal
- Voeg de knoflookteentjes in de schil toe
- Besprenkel met olijfolie en zout naar smaak
- Rooster de groenten 30 min in de voorverwarmde oven, hutsel de groenten na 15 min even om
- Snipper ondertussen de ui
- Bak de spekreepjes in een koekenpan en zet apart
- Verwarm olijfolie in een kookpan en fruit hierin de ui
- Voeg de geroosterde bloemkool en pastinaak toe (hou een paar stukjes bloemkool apart voor de garnering)
- Verwijder de schilletjes van de knoflookteentjes en voeg de knoflook toe
- Voeg daarna de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Wanneer de groenten goed gaar zijn kan je het geheel pureren met een staafmixer
- Voeg een flinke punt roomboter en de mosterd toe en roer dit door de soep
- Schep de soep in een kom en garneer met spekreepjes, peterselie, peper en de achtergehouden bloemkoolschijfjes
Geef een reactie