COURGETTI MET TOMATENSAUS

Courgetti is spaghetti van courgette.

Om spaghetti van de courgette te maken heb je een spiraalsnijder nodig. Zelf heb ik gewoon een simpele variant die op een grote puntenslijper lijkt.

Ingrediënten:  voor 1 portie

  • 1/2 courgette
  • rucola
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • kastanje champignons
  • snack tomaatjes
  • tomaten passata
  • geitenkaas
  • peper/ zout
  • olijfolie
  • verse basilicum

Bereiding:

  1. Maak met behulp van je spiraalsnijder spaghettislierten
  2. Verwarm een bakpan en voeg een beetje olijfolie toe, bak hierin kortdurend de courgetti (omdat het dunne slierten zijn is de courgetti zo klaar)
  3. Verdeel ondertussen alvast wat rucola over je bord
  4. Als de courgetti klaar is leg je deze op de rucola
  5. Bak in dezelfde pan de fijn gesnipperde ui, knoflook, de gesneden kastanje champignons en de gehalveerde tomaatjes even kort aan
  6. Breng op smaak met peper en zout
  7. Voeg de tomaten passata toe (ik heb altijd een fles biologische tomaten passata in de koelkast staan, ik gebruikte ongeveer 150 ml hiervan)
  8. Voeg naar smaak wat geitenkaas toe en warm het geheel even op tot de geitenkaas door de saus is gesmolten
  9. Schep de saus over de courgetti met rucola en top af met vers gesneden basilicum en eventueel nog wat extra peper.

En klaar is je lunch! Ook heerlijk als hoofdgerecht!!

OERLEKKER ETEN!!