Gevulde courgette met groenten en geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 kleine avocado
  • Handje cherrytomaatjes
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Bieslook
  • gerookte zalm

Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Was de courgettes, halveer ze door de lengte.
  3. Schraap het vruchtvlees eruit met een lepel.
  4. Snijd het vruchtvlees fijn en schep het in een kom.
  5. Snijd de ui fijn,
  6. Snijd de paprika, cherrytomaatjes en avocado in stukjes.
  7. Snijd de gerookte zalm in reepjes
  8. Doe de ui, zalmreepjes en groenten bij het vruchtvlees van de courgette en meng het samen.
  9. Bak het mengsel in de pan 2 minuten aan.
  10. Doe de Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak erbij.
  11. Leg de helften courgette in een ovenschaal.
  12. Schep het groentemengsel terug in de schaal en verdeel de geitenkaas erdoor. Meng alles goed door elkaar en proef of het goed op smaak is. Voeg anders nog Italiaanse kruiden, peper of zout toe.
  13. Als het geheel nog wat droog is kan je extra geitenkaas toevoegen.
  14. Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgette helften.
  15. Zet de gevulde courgettes 20 minuten in de oven.
  16. Mocht je nog wat Parmezaanse kaas over hebben is dat ook lekker over deze gevulde courgettes.
  17. Strooi wat bieslook over de courgettes

OERLEKKER ETEN!!

Ook lekker om i.p.v. gerookte zalm gebakken spekreepjes te gebruiken.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *