MOSSELEN OP ZIJN ITALIAANS

 

 logolicious_20161127_19172419Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kg mosselen
  • 1 grote ui
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje basilicum
  • 500 gr tomaten passata
  • 1 citroen
  • 1 flinke scheut witte wijn
  • 2 ansjovisfiletjes op olie
  • olijfolie
  • peper

Bereidingswijze

  • Controleer de mosselen op breuk, gooi de schelpen weg die kapot zijn of niet vanzelf weer dicht gaan. Was de mosselen goed met koud water.
  • Snipper de ui en de knoflooktenen.
  • Hak de peterselie en basilicum grof.
  • Verhit in een grote (mossel)pan wat olijfolie op middelhoog vuur en voeg de ansjovis toe.
  • Wanneer de ansjovis ‘gesmolten’ is kunnen de gesnipperde ui en knoflook in de pan.
  • Fruit dit gedurende 1 minuut aan en voeg de tomaten passata, peterselie en basilicum toe (hou een beetje peterselie en basilicum achter voor garnering.
  • Voeg de mosselen toe en een flinke scheut witte wijn.
  • Maak af met grof gemalen peper.
  • Kook de mosselen met het deksel op de pan tot ze allemaal open staan.
  • Roer het geheel nog een keer goed door en schep het in een schaal.
  • Gebruik de achtergehouden peterselie en basilicum met citroen parten ter garnering.

OERLEKKER ETEN!