Ingrediënten: voor ongeveer 6 crackers:
- 40 gram sesamzaad
- 10 gram pijnboompitjes
- 150 gram cachewnoten
- 1 ei
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- zout en peper of andere kruiden naar smaak
Je kunt ook kiezen voor andere noten/ zaden/ pitten. Voor 6 crackers heb je in totaal ongeveer 200 gram nodig.
Bereiding:
- Laat de oven voorverwarmen tot 180 graden.
- Vermaal de noten/ zaden/ pitten met een keukenmachine, blender of staafmixer grof.
- Voeg ei, gesmolten kokosolie en zout, peper of andere kruiden toe en meng door elkaar.
- Leg de mix op een stuk bakpapier en leg daarover nog een stuk bakpapier (zelf knip ik één vel bakpapier door midden).
- Rol egaal uit tot een rechthoek met een dikte van 3-4 mm (als je geen deegroller hebt kun je hiervoor een ronde fles of stok gebruiken).
- Verwijder het bovenste bakpapier.
- Snij voorzichtig in ongeveer 6 gelijke delen.
- Leg de crackers met het onderste bakpapier op een bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven.
- Bak het ongeveer 15-20 minuten.
- De crackers zijn gaar als ze lichtbruin van kleur zijn, de tijdsduur kan verschillen per oven.
- Laat de crackers goed afkoelen.
- Besmeer met zelfgemaakte humus, guacamole of net wat je lekker vindt.
- Je kan de crackers bewaren in een luchtdichte bak.
Geef een reactie