Oerlekkere Goulash

Oerlekkere Goulash

Deze Oerlekkere Goulash is zeker de moeite waard om een keer te maken. Het is echt helemaal niet moeilijk, maar je hebt er wel een beetje geduld voor nodig. Ik ben dol op Goulash, zeker op een koude of regenachtige dag is het voor mij echt comfortfood. Deze keer maakte ik het met verse vlaamse frieten uit de Airfryer, maar ik vind het ook heerlijk met verse aardappelpuree of op een stuk biologisch volkorenbrood.

Dit heb je nodig;

  • 700 gr riblappen
  • 2 grote uien
  • 2 rode paprika’s
  • 3 tomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1.5 el bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl paprikapoeder gerookt
  • 1 el paprikapoeder mild
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • bosje peterselie
  • peper en zout (naar smaak)
  • roomboter

Pel en snij de uien, was en snij de paprika’s, winterpeen.
Snij het vlees in blokken en vermeng dit met het bloem, zout en peper.
Smelt de roomboter in een braadpan en fruit de ui aan, voeg daarna de paprika en winterpeen toe en laat even verder fruiten.
Voeg de kruiden (chilivlokken, karwijzaad, gerookte paprikapoeder, milde paprikapoeder) en tomatenpuree toe. Bak even mee aan.

**Geniet van de geuren die vrijkomen**

Schuif de groenten naar één kant van de pan en voeg het vlees toe. Laat het vlees even aanbraden tot het rondom een bruine kleur heeft gekregen. Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe, breng zachtjes aan de kook en laat zo met de deksel schuin op de pan en laat 2 uurtjes stoven.
Snij de tomaten en peterselie en voeg dit toe aan de goulash (houdt wat peterselie achter voor de garnering). Leg de deksel weer schuin op de pan en laat nog een half uurtje stoven. Maak ondertussen je frietjes, aardappelpuree.

En klaar is je Oerlekkere Goulash

OERLEKKER ETEN!!

Heb je dit recept geprobeerd, laat in de reacties weten wat je ervan vond.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *