Over mij

Mijn leven laIn mijn hoofd was ik nog steeds slank, maar de spiegel liet me zien dat het tegenovergestelde waarheid was geworden. Ik herkende mijn eigen spiegelbeeld niet meer!

Klein en fijn, die omschrijving hoorde bij mij. Ik kon eten wat ik wilde zonder dat het invloed had op mijn gewicht. Tijdens de zwangerschap van mijn oudste zoon, kwam ik slechts 9 kg aan. Twee dagen na de bevalling zat ik alweer mijn startgewicht. Door de borstvoeding raakte ik zelfs onder mijn startgewicht en moest ik alle zeilen bijzetten zodat ik mijn zoon goed kon voeden.

Daarom dacht ik bij de tweede zwangerschap, dat ik wel wat reserves kon bij eten. Ik snakte naar alles wat lekker en vooral ongezond was. Ook nu kwam ik niet zoveel aan (12 kg) echter na de bevalling kreeg ik het gewicht er niet meer af. Sterker nog, er kwamen zelfs extra kilo’s bij. Samen met mijn hormoonhuishouding was mijn lichaam totaal veranderd, mijn voedingspatroon niet perse heel ongezond vond ik.