Ingrediënten:
- 1 oranje pompoen (je kunt ook flespompoen gebruiken)
- 2 winterpenen
- 3 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 perssinaasappel
- 2 cm verse gember
- 1 ltr groente bouillon
- Of gebruik 2 groente bouillonblokjes en 1 ltr water
- (kies dan wel voor biologische bouillonblokjes)
- Olijfolie
- (cayenne)peper
- Verse kruiden
- Ik gebruikte deze keer tijm, bladselderij
- Bieslook is ook lekker bij deze soep.
- Scheutje amandel of kokosmelk.
- Plakjes serannoham
Bereiding:
- Snij de pompoen in vier parten,
- Verwijder de pitten en de schil en snij in stukken.
- Schil en snij de wortel in stukken.
- Snipper de sjalotjes, knoflook en gember.
- Pers het sap van de sinaasappel.
- Fruit in een kookpan met wat olijfolie de sjalot, gember en knoflook even aan.
- Voeg wortel en pompoen toe en bak dit even voor 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de bouillon toe en het sap van de sinaasappel.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 20 min koken.
- Pureer het geheel met een staafmixer.
- Schenk de soep in kommen
- Top deze af met een scheutje amandel- of kokosmelk, reepjes serannoham, de verse kruiden en wat (cayenne)peper naar smaak.
OERLEKKER ETEN!!