Week 1: Goede start week

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag…. toch? Of toch niet? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Los van wat anderen vinden of zeggen, denk ik dat het belangrijk is om naar je eigen lichaam te luisteren. Ben je een echte ontbijter, kan je niet starten aan de dag zonder een goed ontbijt gegeten te hebben, nou dan is dat zo!

Daartegenover staat; ben je juist niet zo’n ontbijter, draait je maag ‘s morgens om bij de gedachte aan eten, nou dan is dat ook zo, dan stel je het ontbijt nog even uit.

Zelf hoor ik bij de laatste categorie; ik kan ‘s morgens echt nog geen eten verdragen! Los daarvan, heb/ maak ik er ook geen tijd voor. Met 2 jonge, schoolgaande kinderen, is het bij ons elke ochtend een uitdaging om alles en iedereen op tijd klaar te hebben. Lunchboxen, drinkbekers, gymkleren, schoenen strikken, tanden poetsen, gel in de haren, iedereen met kinderen zal dit herkennen. Wij hebben in de ochtend spitsuur en ik heb geen tijd (en ook niet de rust) om rustig te eten.

Daarnaast ben ik er van overtuigd dat het voor mijn lijf goed is om eerst de energieverbranding vast aan te jagen, voordat ik energie ga aanvullen. Nadat ik de kinderen naar school heb gebracht, fiets ik naar mijn werk en eenmaal daar neem ik de tijd voor mijn ontbijt.

Zoals ik hierboven al beschrijf, is er dus weinig tijd in ons ochtendprogramma. Dat maakt dan ook dat ik ervoor zorg dat de ontbijtjes snel te maken zijn.

Met onderstaande recepten kan je ‘s morgens snel vooruit. Je zorgt ervoor dat de basis al klaar is. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk! Ik geef je mijn favoriete ontbijtrecepten:

Griekse yoghurt met Granola en fruit

Oerlekkere Crackers

Groene smoothie

Scrambled eggs met groenten

Ei in avocado