Wie ben ik…

HOI!

Ik ben Anouk; ergens in de dertig, getrouwd met Erik, moeder van twee jongens van 9 en 6, ik woon in Eindhoven.

Al lange tijd ben ik werkzaam in de gezondheidszorg, dit wilde ik ook van kleins af aan. Op deze manier kan ik bijdragen aan de gezondheid van mijn medemensen.  Ontelbaar veel mensen heb ik begeleid van ziekte naar gezondheid of van ziekte naar een waardig einde. Tegenwoordig werk ik als praktijkopleider op een specialistische afdeling.

Vaak had ik last van vermoeidheidsklachten en energieschommelingen, niet gek dacht ik dan. Het is toch ook een drukke levensfase met jonge kinderen, een drukke baan en een druk sociaal leven. Maar ondanks mijn eigen verklaring ben ik toch verder gaan zoeken, na een niet al te lange zoektocht op het internet kwam ik bij voeding uit.

In mei 2015 deed ik voor het eerst een juice detox, binnen 5 dagen kickte ik af van alle suikers en andere gifstoffen en daarna begon ik bewuster te eten. Mijn goede voornemen voor 2016 was ENERGIE! Nu 3 jaar later (of drie-en-half als je vanaf die Mei in 2015 telt) voel ik me veel energieker (natuurlijk ben ik nog steeds wel eens vermoeid) en ben ik 12 kg afgevallen

En dat zette me aan het denken…

‘Met onze huidige leefstijl zijn wij de essentie van ons voedingspatroon kwijtgeraakt. We hebben het druk, druk, druk en grijpen naar snelle oplossingen om ons te voeden. Maar is dat ook voeding?  We hebben last van stress en welvaartsziekten zoals diabetes mellitus, obesitas en diverse vormen van kanker. We worden misleid door grote voedselfabrikanten met reclames, logo’s, vinkjes et cetera.’

JA!! ik wil iets doen om ziektes te voorkomen!!

‘Voorkomen is beter dan genezen’

Om meer kennis te vergaren over voeding in relatie tot gezondheid en over ECHT eten, heb ik de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur gevolgd.

Als gespecialiseerd verpleegkundige, docent gezondheidszorg en welzijn en als natuurvoedingsadviseur is het mijn missie mijn kennis over voeding en gezondheid over te brengen op jou!

Met OERLEKKER ETEN wil ik je helpen door de bomen het bos weer te zien. Laten we terug gaan naar de basis, de essentie. Wat is voeding? Wat hebben we nodig en hoe maak je het zelf? Dit passend binnen onze snelle leefstijl, zonder moeilijke ingrediënten.

Laten we weer leider worden van onze eigen gezondheid!

XXX Anouk