Ingrediënten: voor 4-6 porties
- 3 pastinaken
- 1 gele biet
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 prei
- 250 gram champignons
- 1 peer
- Gember (ongeveer 2 cm)
- Olijfolie
- 1 ltr groente bouillon (of gebruik 2 biologische (gistvrije) bouillonblokjes met 1 ltr water
- 1 bosje peterselie
Bereidingswijze:
- Was de groenten, schil en snij in stukjes
- Snipper de ui, gember en knoflook
- Was, schil en snij de peer in stukjes
- Verhit een soeppan en voeg olijfolie toe, fruit hierin de ui, prei, knoflook en gember gedurende 3 minuten
- Voeg de stukken pasitnaak, gele biet en peer toe en bak dit onder af en toe omscheppen ongeveer 5 minuten mee
- Voeg de bouillon (of het water met bouillonblokjes) toe en breng aan de kook.
- Kook de soep afgedekt in 15-20 minuten gaar
- Snij ondertussen de champignons in schijfjes en hak de peterselie fijn.
- Pureer de soep met een staafmixer
- Voeg de champignons toe aan de soep en laat nog 5 minuutjes doorkoken
- Breng evt op smaak met wat peper
- Garneer met de peterselie
OERLEKKER ETEN!!
Geef een reactie