Categorieën
Uncategorized

Oerlekkere Goulash

Oerlekkere Goulash

Deze Oerlekkere Goulash is zeker de moeite waard om een keer te maken. Het is echt helemaal niet moeilijk, maar je hebt er wel een beetje geduld voor nodig. Ik ben dol op Goulash, zeker op een koude of regenachtige dag is het voor mij echt comfortfood. Deze keer maakte ik het met verse vlaamse frieten uit de Airfryer, maar ik vind het ook heerlijk met verse aardappelpuree of op een stuk biologisch volkorenbrood.

Dit heb je nodig;

  • 700 gr riblappen
  • 2 grote uien
  • 2 rode paprika’s
  • 3 tomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1.5 el bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 tl paprikapoeder gerookt
  • 1 el paprikapoeder mild
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • bosje peterselie
  • peper en zout (naar smaak)
  • roomboter

Pel en snij de uien, was en snij de paprika’s, winterpeen.
Snij het vlees in blokken en vermeng dit met het bloem, zout en peper.
Smelt de roomboter in een braadpan en fruit de ui aan, voeg daarna de paprika en winterpeen toe en laat even verder fruiten.
Voeg de kruiden (chilivlokken, karwijzaad, gerookte paprikapoeder, milde paprikapoeder) en tomatenpuree toe. Bak even mee aan.

**Geniet van de geuren die vrijkomen**

Schuif de groenten naar één kant van de pan en voeg het vlees toe. Laat het vlees even aanbraden tot het rondom een bruine kleur heeft gekregen. Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe, breng zachtjes aan de kook en laat zo met de deksel schuin op de pan en laat 2 uurtjes stoven.
Snij de tomaten en peterselie en voeg dit toe aan de goulash (houdt wat peterselie achter voor de garnering). Leg de deksel weer schuin op de pan en laat nog een half uurtje stoven. Maak ondertussen je frietjes, aardappelpuree.

En klaar is je Oerlekkere Goulash

OERLEKKER ETEN!!

Heb je dit recept geprobeerd, laat in de reacties weten wat je ervan vond.

Categorieën
Uncategorized

Kokosmelk

Waar moet je op letten bij het kopen van kokosmelk? Ik vertel het je in onderstaande video.

Heb je nog andere vragen, laat het me dan even weten en misschien maak ik dan binnenkort wel een video met het antwoord op jouw vraag..

Categorieën
Uncategorized

Oerlekkere Oranje Smoothie

Super simpel, Super snel en OERLEKKER!!
Deze Oranje Smoothie heb je in een handomdraai gemaakt, perfect ontbijt voor een nieuwe dag.

OERLEKKER ETEN!!

Categorieën
Diner Recepten

OERLEKKERE CURRYPASTA

Zelf een currypasta maken is helemaal niet moeilijk. Als je een keukenmachine hebt of een kleine hakmolen is het slechts een kwestie van de juiste ingrediënten erin gooien en draaien maar!

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • verse gemberwortel ongeveer 4 cm
  • 8 teentjes knoflook
  • 3 rode pepers (zaadjes verwijderen)
  • 25 gr verse koriander (dat is ongeveer 1 plantje)
  • sap van een halve limoen
  • een flinke scheut neutrale olie (zoals neutrale olijfolie)
  • 1 tl trassi (dat is garnalenpasta gewoon te koop in de supermarkt)
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • snufje zout

Pureer alles tot een pasta in de machine. Bewaar afgesloten in een glazen pot in de koelkast, dan is het tot 2 wkn houdbaar. Voeg 2 el toe aan je gerecht om een heerlijke curry te maken. Dit kan met vis, kip of groenten zijn.

OERLEKKER ETEN!!

Categorieën
Diner Recepten Uncategorized

Viscurry

Ooooeeeehhhh bereid je voor, want dit wordt echt smullen!!!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gram witvis (kabeljauw, koolvis, zeebaars)
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 1 gele en 1 groene paprika
  • Broccoli
  • 3 tomaten
  • 200 ml kokosmelk
  • Visbouillon (evt van een tablet zorg er dan wel voor dat deze gistvrij is)
  • Verse koriander
  • 2 el Oerlekkere currypasta (klik voor recept)
Categorieën
Diner Recepten

Gevulde courgette met groenten en geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 75 gr zachte geitenkaas
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 kleine avocado
  • Handje cherrytomaatjes
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • Bieslook
  • gerookte zalm
Categorieën
Diner Recepten

OVENSCHOTEL VAN GROENTEN MET KIP

 

Ingrediënten voor 4 personen;

  • ½ bloemkool
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr creme fraiche (1 bekertje)
  • 300 gr kipfilet in blokjes
  • 75 gr geraspte kaas
  • Kerrie poeder, peper en zout naar smaak.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Snijd de bloemkool, broccoli en courgette in stukjes en was goed af onder de kraan.
  3. Snipper ui en knoflook.
  4. Verwarm een wok of ruime hapjespan op het vuur.
  5. Als de pan warm is voeg wat olijfolie met de kipfilet blokjes toe.
  6. Bak de kipfilet samen met de ui en knoflook aan tot deze wat kleur heeft.
  7. Voeg de gesneden groenten toe en roerbak alles zo’n 4 minuten.
  8. Voeg de creme fraiche, kerrie poeder, peper en zout toe.
  9. Schep de inhoud van de wok over in een grote ingevette ovenschaal.
  10. Verdeel de gerapte kaas erover en zet nu voor 15 a 20 minuten in de oven.

Bewaar restanten in een lichtdichte bak of afgesloten schaal, voor de lunch van morgen!

OERLEKKER ETEN!!

Categorieën
Lunch Recepten

Tomaat, mozzarella, basilicum salade

Tijdens een feestje eten we het op een stokje:

Tomaat, Mozzarella en Basilicum

en het is altijd lekker! Dus waarom zou je hier niet een lunchsalade van maken? Ik zie geen reden waarom dat niet zou kunnen.

Ingrediënten

  • Cherrytomaatjes
  • Mini mozzarella
  • Verse basilicum
  • Balsamicoazijn
  • Sesamzaadjes
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Halveer de cherrytomaatjes
  2. Halveer de Mozzarella balletjes
  3. Snij de basilicumblaadjes grof
  4. Rooster de sesamzaadjes even in de pan
  5. Voeg alles in een kom
  6. Schenk de balsamicoazijn naar smaak als dressing
  7. Breng verder op smaak met peper en zout

Tip: Het is ook lekker als je de gehalveerde tomaatjes even laat roosteren in de oven.

OERLEKKER ETEN!!

Categorieën
Lunch Recepten Uncategorized

Oerlekkere lunch salade

Een Oerlekkere Lunch salade kan elke keer anders zijn.

In dit recept laat ik je zien hoe ik hem opbouw aan de hand van het

HET OERLEKKERE 6 STAPPEN MAALTIJDPLAN;

  1. Kies je GROENTEN
    • Rucola
    • Tomaat
    • Komkommer
  2. Kies je EIWITPRODUCT
    • Ei
    • Serannoham
    • Pijnboompitjes
    • Geitenkaas
  3. Kies je BEREIDINGSWIJZE
    • Ei gekookt
    • Pijnboompitjes geroosterd
  4. Kies je VET
    • Olijf olie extra vierge als dressing
  5. Kies je KRUIDEN EN SPECERIJEN
    • Bieslook
    • Peterselie
    • Peper
  6. AANDACHT
    • Met aandacht verzinnen, kopen en bereiden
    • Dat proef je
    • Het zal je verzadigen!

Simpel toch, je past het aan op de ingrediënten die je in huis hebt. Eet je vegetarisch kies dan voor een ander Eiwitproduct zoals Tofu of Seitan, of werk met peulvruchten.

Op mijn social media accounts zie je diverse foto’s van lunchsalades, allemaal via deze manier opgebouwd, maar geen enkele is hetzelfde.

OERLEKKER ETEN!!

Categorieën
Lunch Recepten

Tomatensoep met (restjes)groenten

Ik denk dat iedereen eigenlijk wel een basisrecept heeft om tomatensoep te maken. Ik ga voor het gemak nu uit van een basisrecept zoals je ook de ingrediënten in de standaard verspakketten vind.

Ingrediënten

  • 750 g tomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • verse tijm
  • 1 knoflookteen
  • 2 rundvleesbouillontabletten (kies voor gistvrije tabletten)
  • 1 potje/ blikje tomatenpuree
  • 1 ltr water
  • Biologische rundergehaktballetjes
  • 1 prei, 1 bosui of eventuele andere restjes groenten die je nog hebt
  • basilicum